Olimp Pro Whey Shake zawiera 3 frakcje białka: koncentrat białek serwatkowych, izolat białek serwatkowych oraz hydrolizat białek serwatkowych. Białka pochodzące z serwatki są najbardziej wartościowe (obok białek jaj) dla człowieka, cechuje je także bezkonkurencyjna wartość biologiczna. Cechuje je najwyższa wartość wskaźnika strawności PDCAAS, który określany jest w oparciu o zapotrzebowanie na poszczególne aminokwasy przez organizm człowieka i podatności różnych typów, źródeł białka do jego strawienia. Każda porcja preparatu
Olimp Pro Whey Shake dostarczy 21 gramów białka, w którego skład wchodzi wyjątkowo duża ilość aminokwasów rozgałęzionych (BCAA) oraz ważnych aminokwasów siarkowych, np. cysteiny, która jest jednym z głównych składników glutationu. Dzięki przemyślanej proporcji białek o różnej kinetyce wchłanialności (WPH - błyskawiczna, WPI - bardzo szybka, WPC - umiarkowanie szybka) już po 15 minutach organizm utrzymuje podwyższone stężenie aminokwasów w krwiobiegu, które są gotowe do wykorzystania przez mięśnie (i nie tylko) i utrzymuje ten stan nawet do 2 godzin.
Pro Whey Shake został uzupełniony dodatkowo aminokwasami w wolnej formie - błyskawicznie dostępnymi dla organizmu. Jednym z nich jest farmaceutyczna L-glutamina - najpowszechniej występujący aminokwas w mięśniach i innych tkankach. Glutamina wykazuje wysoką zdolność do wspierania syntezy białek, im wyższy jej poziom w mięśniach tym silniejszy anabolizm. Glutamina wraz z L-leucyną (która również w dużych ilościach występuje w
Pro Whey Shake) reguluje szlaki sygnałowe hormonów anabolicznych takich jak insulina oraz insulinopodobny czynnik wzrostu i mechaniczny czynnik wzrostu. Spożywanie
Pro Whey Shake daje optymalne warunki anaboliczne oraz antykataboliczne zarówno w porach około treningowych, po przebudzeniu czy przed snem. Umożliwia uruchamianie rezerw energetycznych, które zgromadzone zostały w postaci tkanki tłuszczowej, a tym samym zabezpiecza białka budujące mięśnie przed zagospodarowaniem ich na cele energetyczne. Białka zawarte w produkcie w największym stopniu ze wszystkich makroskładników przyczyniają się do zwiększenia energetycznego kosztu trawienia, co podnosi zapotrzebowanie energetyczne powyżej poziomu podstawowej przemiany w przedziale 20-30%. Powoduje to dodatkowy wydatek energetyczny polegający na utlenianiu (zamianie w energię) komórek tłuszczowych.
Pro Whey Shake to doskonały budulec dla mięśni, ale także pomocne narzędzie wspierające rzeźbienie sylwetki, spalanie tkanki tłuszczowej. Produkt skierowany do profesjonalnych sportowców oraz trenujących rekreacyjnie i osób chcących utrzymać zbilansowaną dietę czy będących w okresie rehabilitacji po urazach, operacjach.
- izolat białek serwatki
- hydrolizat białek serwatki
- koncentrat białek serwatki
- bogate źródło aminokwasów BCAA
- dodatek wolnej formy glutaminy (L-glutamina)
- dodatek tauryny
- doskonale trawione i wykorzystywane przez organizm
- pyszne smaki
Wartość odżywcza - na porcję (35 g) | na 3 porcje (105 g) | na 100 g : Wartość energetyczna - 579 kJ/ 138 kcal | 1736 kJ/ 414 kcal | 1653 kJ/ 394 kcal
Tłuszcz - 1,9 g | 5,7 g | 5,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 1,9 g | 5,7 g | 5,4 g
Węglowodany - 9,7 g | 27 g | 26 g
w tym cukry - 4,2 g | 13 g | 12 g
Błonnik - 0 g | 0 g | 0 g
Białko - 21 g | 62 g | 59 g
Sól - 0,22 g | 0,66 g | 0,63 g
L-glutamina - 438 mg | 1313 mg |1250 mg
Tauryna - 175 mg | 525 mg | 500 mg
Składniki: 71,1% preparaty białkowe (ultrafiltrowany koncentrat białek serwatkowych (z mleka), izolat białek serwatkowych (z mleka), hydrolizat białek serwatkowych (z mleka)), maltodekstryny, aromaty, substancje zagęszczające – guma arabska, guma ksantanowa, sól sodowa karboksymetylocelulozy; 1,25% L-glutamina, olej ze średniołańcuchowymi kwasami tłuszczowymi (olej MCT), 0,5% tauryna, skrobia kukurydzy woskowej, izomaltuloza*, fruktoza, substancje słodzące – acesulfam K, sukraloza, cyklaminiany; regulator kwasowości – chlorek potasu; emulgator – lecytyna sojowa; barwniki: koszenila (dla wszystkich rodzajów smaków: truskawkowych, truskawkowo-kiwi, wiśniowych i wiśniowo-bananowych), E 150c (dla wszystkich rodzajów smaków: cookies cream, toffi, czekoladowych, ice coffee, kawowych, capucino, tiramisu, orzechów laskowych), ryboflawina, E 133 (dla wszystkich rodzajów smaków pistacjowych).
*Izomaltuloza stanowi źródło glukozy i fruktozy.
Dawkowanie: Spożywać od 1 do 3 porcji w ciągu doby (np. po przebudzeniu, między posiłkami, po treningu, przed snem) w zależności od braków białka w diecie oraz zapotrzebowania na szybką regenerację po wysiłku, treningu. Porcję 35 gramów (1 miarka) rozpuścić w 200 ml wody (opcjonalnie mleka).
Kopiowanie oraz rozpowszechnianie opisów jest zabronione przez Sklep TITANIUM SPORT ©. Ustawa z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych (Dz. U. z 2006 r. Nr 90, poz. 631 z późn. zm.)