Prześlij nam swój adres e-mail, a my powiadomimy Cię o nowych produktach, najlepszych cenach, promocjach i wyprzedażach.
Praktyczną zaletą Hi Pro Pancakes jest to, że mogą one być spożywane zarówno w formie niezmienionej jak i zmodyfikowane przez dodanie innych składników, np. całych jajek, samych białek jaj, owsianki, wiórek kokosowych, orzechów jak i wielu innych składników.
Hi Pro Pancakes będą nadawały się do diet redukcyjnych low carb, a po podbiciu kalorii przez dodanie dodatkowych źródeł węglowodanów, posmarowanie dżemem, masłem orzechowym, będą też idealnym śniadaniem podczas okresów rozbudowy masy mięśniowej.
Niepowtarzalny smak naleśników z Olimp osiągnięto dzięki najlepszym aromatom smakowym, naturalnym dodatkom w postaci mąki kokosowej, owsianej, płatków owsianych, lifolizowanych owoców.
Hi Pro Pancakes zawierają 42% najwyższej jakości białka, węglowodany to 38%, w tym duża ilość o niskim ig, duży udział błonnika oraz zdrowe tłuszcze.
Użyte w naleśnikach surowce pochodzące z kokosa zawierają dużo kwasów tłuszczowych o średnich długościach łańcucha - tzw MCT. Kwasy tłuszczowe MCT metabolizowane są bezpośrednio przez wątrobę i w bardzo sprawny sposób dostarczają dużej ilości energii.
Hi Pro Pancakes spożyte na śniadanie zapewnią więc energię na kilka godzin, uczucie sytości, zatrzymają nocny katabolizm mięśni. Produkt przeznaczony dla sportowców, osób aktywnych fizycznie, ciężko pracujących, dla których liczy się zbudowanie sportowej sylwetki, bez tkanki tłuszczowej.
Smak piernikowy
Składniki:
40% protein blend (koncentrat białek serwatkowych (z mleka), hydrolizat białek serwatkowych (zmleka), białko jaja w proszku), mąka kokosowa, mleko pełne w proszku, odtłuszczone mleko w proszku, mąkaowsiana, substancja spulchniająca – węglany sodu; substancja zagęszczająca – guma ksantanowa; aromaty, emulgator – lecytyny (z soi); substancja słodząca – sukraloza.
Wartość odżywcza | Na porcję (60 g + 85 ml/wody) | Na 100 g proszku |
Wartość energetyczna | 1027 kJ/244 kcal | 1712 kJ/408 kcal |
Tłuszcz | 5,7 g | 9,5 g |
Węglowodany | 23 g | 38 g |
Błonnnik | 6,4 g | 11 g |
Białko | 25 g | 42 g |
Sól | 1,7 g | 2,9 g |
Smak kokosowy
Składniki:
41% protein blend (koncentrat białek serwatkowych (z mleka), hydrolizat białek serwatkowych (zmleka), białko jaja w proszku), 13,5% mąka kokosowa, mleko pełne w proszku, odtłuszczone mleko w proszku, 8% wiórki kokosowe, mąka owsiana, substancja spulchniająca – węglany sodu; substancja zagęszczająca – guma ksantanowa; aromaty, emulgator – lecytyny (z soi); substancja słodząca – sukraloza.
Wartość odżywcza | Na porcję (60 g + 85 ml/wody) | Na 100 g proszku |
Wartość energetyczna | 1054 kJ/251 kcal | 1757 kJ/418 kcal |
Tłuszcz | 7,2 g | 12 g |
Węglowodany | 23 g | 38 g |
Błonnnik | 6,4 g | 11 g |
Białko | 25 g | 41 g |
Sól | 1,5 g | 2,5 g |
Smak malinowy
Składniki: 42,5% protein blend (koncentrat białek serwatkowych (z mleka), hydrolizat białek serwatkowych (zmleka), białko jaja w proszku), mleko pełne w proszku, odtłuszczone mleko w proszku, mąka kokosowa, płatkiowsiane, mąka owsiana, substancja zagęszczająca – guma ksantanowa; substancja spulchniająca – węglany sodu; aromaty, 1,25% liofilizowane owoce malin, emulgator – lecytyny (z soi); substancja słodząca – sukraloza; barwnik – koszenila.
Wartość odżywcza | Na porcję (60 g + 85 ml/wody) | Na 100 g proszku |
Wartość energetyczna | 1010 kJ/240 kcal | 1712 kJ/408 kcal |
Tłuszcz | 4,7 g | 7,8 g |
Węglowodany | 23 g | 38 g |
Błonnnik | 4,4 g | 7,3 g |
Białko | 27 g | 45 g |
Sól | 1,8 g | 3 g |
Sposób przygotowania:
1,5 miarki (około 60 gramów proszku) wymieszać z 85 ml wody (lub mleka). Mieszać do uzyskania gładkiej, jednolitej konsystencji. Następnie gotową masę wylać na rozgrzaną patelnię i smażyć z obu stron. Produkt można również użyć jako masy do gofrów i przygotować w gofrownicy. Dodatkowo, według własnego uznania można dodawać zdrowe dodatki takie jak: jajka, owoce, kakao lub naturalne masło orzechowe Olimp Premium Penaut Butter Crunchy.
Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.