KFD Kaszka Proteinowa na zimno to bardzo smaczny dodatek do codziennej diety, który wzbogaci ją zarówno smakowo jak i odżywczo, gdyż dostarcza wyłącznie najlepsze białka z koncentratu białek serwatki oraz izolatu protein mlecznych (źródło kazeiny i białek serwatki), a przy tym zawiera znikomą ilość cukrów i tłuszczów. KFD Kaszka Proteinowa jest w sam raz także dla zabieganych, jest bardzo łatwa w przygotowaniu, gdyż nie wymaga gotowania, wystarczy wymieszać porcję proszku z zimnym mlekiem lub wodą i odstawić na 5-10 minut aby zgęstniała.
Smak mlecznej krówki z ciasteczkiem
Wartości odżywcze - w 100 g / w porcji 30 g :
Wartość energetyczna - 1529,6 kJ / 458,88 kJ
Kalorie - 365,4 kcal / 109,60 kcal
Tłuszcz - 3,26 g / 0,97 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe - 1,72 g / 0,5 g
Węglowodany - 51 g / 15 g
w tym cukry - 6,11 g / 1,83 g
Błonnik - 0,05 g / 0,01 g
Białko - 33,2 g / 10 g
Sól - 1,5 g / 0,45 g
Składniki: mieszanka białkowa (koncentrat białka serwatkowego [z mleka], izolat białka mleka,), skrobia kukurydziana, substancja zagęszczająca : konjac, aromaty, karmel naturalny, sól, sukraloza.
Smak naturalny
Wartości odżywcze - w 100 g / w porcji 30 g :
Wartość energetyczna - 1588,47 kJ / 476,54 kJ
Kalorie - 379,4 kcal / 113,82 kcal
Tłuszcz - 4,34 g / 1,3 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe - 1,5 g / 0,45 g
Węglowodany - 55,5 g / 16,65 g
w tym cukry - 10,32 g / 3,09 g
Błonnik - 0,05 g / 0,01 g
Białko - 29,6 g / 8,71 g
Sól - 1,5 g / 0,45 g
Składniki: mieszanka białkowa (izolat białka mleka, koncentrat białka serwatkowego [z mleka]), skrobia kukurydziana, substancja zagęszczająca : konjac, sól.
Smak waty cukrowej ze śmietanką
Wartości odżywcze - w 100 g / w porcji 30 g :
Wartość energetyczna - 1524,49 kJ / 457,34 kJ
Kalorie - 364,12 kcal / 109,23 kcal
Tłuszcz - 3,08 g / 0,92 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe - 1,46 g / 0,43 g
Węglowodany - 48,80 g / 14,64 g
w tym cukry - 7,55 g / 2,26 g
Błonnik - 0,05 g / 0,01 g
Białko - 35,3 g / 10,59 g
Sól - 1,5 g / 0,45 g
Składniki: mieszanka białkowa (koncentrat białka serwatkowego [z mleka], izolat białka mleka), skrobia kukurydziana, substancja zagęszczająca: konjac, aromaty, ekstrakt z buraka, sól, substancja słodząca: sukraloza.
Sposób przygotowania: Jedną porcję - 30 gramów (7 miarek) proszku wsypać do szejkera lub naczynia z 250 ml mleka lub wody i wymieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. Następnie odstawić na około 10 minut aż kaszka zgęstnieje.
Kopiowanie oraz rozpowszechnianie opisów jest zabronione przez Sklep TITANIUM SPORT ©. Ustawa z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych (Dz. U. z 2006 r. Nr 90, poz. 631 z późn. zm.)